Homepage »
Acupunctuur »
PNI - Psycho-Neuro-Immunologie »
Voedingsadviezen »
Orthomoleculaire Geneeskunde »
LIFE Bioresonatie »
Bach Bloesems »
Emotional Freedom Technique »
Basic Emotional
Structuring Test
»
Familieopstellingen »
Wie ben ik »
Werkwijze »
Adresinfomatie »

Traditionele Chinese Geneeskunde

Heb je het gevoel dat je bent vastgelopen?
Zowel geestelijk als lichamelijk?
Loopt het allemaal niet meer zoals je wilt en heb je veel last van moeheid?

Dan is Acupunctuur wellicht een manier om weer op gang te komen.

Acupunctuur is heel effectief bij alle klachten waarbij iemand “vast” zit, zowel lichamelijk als geestelijk.

De Traditionele Chinese Geneeskunde is op dit moment de meest toegepaste geneeswijze ter wereld en bestaat al ruim 5000 jaar.
Oorspronkelijk was het een preventieve geneeskunde. In het oude China betaalde men een arts zolang men gezond bleef, als er een ziekte optrad dan stopte de betaling.........
Chinese Geneeskunde is ontstaan door langdurige observatie van de natuur en de kosmos om ons heen en het proberen in harmonie daarmee te zijn.
Deze harmonie hoort ook in het lichaam.
Bij ziekte is er volgens de Chinese Geneeskunde slechts sprake van een disharmonie.

Omdat volgens de Chinese filosofie lichaam en geest een zijn, kan men zowel lichamelijke als geestelijke klachten behandelen.

Acupunctuur
In de Chinese Geneeskunde wordt gebruik gemaakt van de meridianen. Door deze meridianen stroomt bloed en Qi (Qi is het beste te vertalen als energie). Bij klachten stroomt volgens de Chinese Geneeskunde de Qi niet of er is een tekort aan Qi.
Met acupunctuur kan de Qi weer in beweging worden gezet. Dit gebeurt door speciale naaldjes die op meridiaanpunten in het lichaam worden geprikt en zo de Qi weer in beweging zetten waarop de harmonie zich kan herstellen. Een tekort aan Qi wordt in de Chinese Geneeskunde behandeld met behulp van Voedingstherapie.

De resultaten zijn heel goed bij o.a. stress en alle gevolgen daarvan, moeheid, spijsverteringsproblemen, RSI, lage rugklachten, verkoudheid bijholteontstekingen en sinusitis, slaapproblemen, spier en gewrichtsklachten en sportblessures.

Acupunctuur is tevens effectief bij emotionele verstoringen zoals rusteloosheid, angst, depressie, onzekerheid en piekeren.

MOXA
Dit is een warmtebehandeling met een stick met kruiden waarmee snel warmte en energie aan het lichaam gegeven kan worden.
Men ervaart de behandeling met moxa over het algemeen als bijzonder aangenaam.
Met moxa worden de meridianen en de Qi snel weer in beweging gezet en als het ware Qi aan het lichaam toegevoegd.

Moxa gebruik ik daarom vaak bij sportblessures en RSI en ook onder andere bij alle klachten waarbij de spijsvertering niet goed verloopt en dus de opname van de voeding niet optimaal is. Deze patiënten hebben het vaak koud hebben en hebben last van moeheid.
Vaak zijn deze patiënten depressief en piekeren veel.

In principe kunnen zowel acute als chronische klachten met Chinese Geneeskunde behandeld worden,

Meer informatie:
De World Health Organization, WHO, stelde een lijst samen met aandoeningen die behandeld kunnen worden met Chinese Geneeskunde en Acupunctuur. Deze Engelstalige lijst is te vinden op www.alpineacupuncture.com/WHO.htm

   Beter Natuurlijk Gerda Boek Poederooienstraat 21 1106 CE Amsterdam 020-6974750 g.h.boek@chello.nl