Homepage »
Acupunctuur »
PNI - Psycho-Neuro-Immunologie »
Voedingsadviezen »
Orthomoleculaire Geneeskunde »
LIFE Bioresonatie »
Bach Bloesems »
Emotional Freedom Technique »
Basic Emotional
Structuring Test
»
Familieopstellingen »
Wie ben ik »
Werkwijze »
Adresinfomatie »

WERKWIJZE OF: HOE GAAT EEN BEHANDELING?

Het begin van elke behandeling is altijd hetzelfde.  Van iedereen neem ik standaard een anamnese af (dat wil zeggen de ziektegeschiedenis en de huidige klachten) en een voedingsanamnese (Wat eet je? Hoeveel? Welke kwaliteit? Wanneer?). Dat is de basis waarop iedereen die bij mij komt voedingsadviezen “”op maat”” krijgt. De reden daarvan is dat er veel onwetendheid en onzekerheid is over voeding.

Krijgt iedereen die bij mij komt al die therapieën voor zijn of haar kiezen?

Het antwoord is nee, natuurlijk niet.

Alle mensen zijn verschillend, de klachten die zij hebben ook evenals de oorzaak daarvan.

Acute klachten
Iemand die b.v. met een gebroken/gekneusde enkel of een acute voorhoofdsholteontsteking komt behandel ik in principe alleen met acupunctuur en eventueel wat voedingsadviezen en/of supplementen om de genezing te versnellen. Als die persoon echter 4x per jaar last van dezelfde klachten heeft dan gaan we wat verder kijken want dan is er meer aan de hand en ik bespreek dat dan.

Chronische klachten
Mijn ervaringen van de afgelopen jaren waren dat één behandelwijze bij chronische klachten onvoldoende resultaat gaf.  Vanuit de PNI zie je dat ziekte en dan vooral chronische aandoeningen, zoals b.v. stress, verminderde afweer en alle gevolgen daarvan, nooit één oorzaak hebben en dat je die, als je iemand echt goed wilt helpen, allen zult moeten aanpakken.

Dat is de reden dat ik doorleerde en met het LIFE system ben gaan werken.

Daarmee heb ik de mogelijkheid om al die oorzaken aan te pakken.

Naast de voedingsadviezen die we elk consult weer met elkaar zullen evalueren, bespreken we in een consult het omgaan met

  • Stress
  • Emoties, (vaak oude onverwerkte emoties)
  • Active coping. Dat wil zeggen op een actieve manier met je problemen leren omgaan door deze te gebruiken als leermomenten.

De behandelwijze die ik gebruik voor bovengenoemde klachten zijn naast het inzicht wat ik kan geven ook vaak Bach Bloesems, BEST, EFT of Familieopstellingen. Anders gezegd: een behandeling op maat.
De consulten worden daarom vaak als heel prettig en leerzaam ervaren omdat ik de gewoonte heb om veel uit te leggen, zodat je begrijpt waar het om gaat en hoe het werkt. Daarmee leer je ook onafhankelijk van mij zelf richting te geven aan je leven.

Als u na het lezen hiervan toch nog vragen heeft kunt u mij altijd bellen voor meer informatie.

   Beter Natuurlijk Gerda Boek Poederooienstraat 21 1106 CE Amsterdam 020-6974750 g.h.boek@chello.nl